6 Haziran 2012 Çarşamba

VİNTAGE DUVAR PANOSU


Çok uzun süredir bodrumun bir köşesinde duran ve atılmaya hazır bir klozet kapağı vardı.



Onu alıp beyaza boyadım. İnternetten geçmiş yıllara ait çizim şeklinde hazırlanmış meşhur film afişlerini bularak, film şeridi şeklindeki şablonun içine copy-paste yaptım ve yazıcıdan çıktı aldım.
 



Bu çıktıları kapağın üzerine düzgünce yapıştırdım.
 


 Sonuçta ortaya çok güzel bir vintage tarzı duvar panosu ortaya çıktı.










BABALAR İÇİN GECE LAMBASI

Aydınlatma satan yerlerde ve internette gördüm ki, mevcut gece lambaları hep ya incikli boncuklu bayanlar için, ya da çiçekli böcekli çocuklar için... Dedim ki kendi kendime "Neden babalar için bir gece lambası tasarımı yok" ve bu düşünceyle bende Babalar için gece lambası yaptım :)))


Malzemeler ve yapımı oldukça basit:

1. Öncelikle elektrikciden bir gece lamba seti aldım. Maliyeti 5 TL.


2. Plastik şişenin içerisine lamba koyarsam plastiğe zarar veri düşüncesiyle cam şişeden yapmak istedim. Cam şişeyi de delme zorluğu olduğundan düzgün bir plastik şişenin altını kesip içine ters olarak küçük bir kavanozu yerleştirerek cam şişe görünümü vermek istedim.

3. Gece lambasının üzerine oturacağı kaideyi 3 cm kalınlığında strafordan yaptım.
4. Lambanın sığacağı kadar bir delik açtım straforda..




5. Üzerine cam kavanozu ters olarak kapattım. Straforun üzerini kavanozun ağzının ve altını kestiğim plastik şişenin altına uygun şekilde mukavva bıçağı ile biraz derince oyuk açtım ve zamk ile kavanozu bu oyuğun içine yerleştirerek yapıştırdım.
6. Straforun üzerini yapışkanlı pvc folyo ile kapladım.

7. Beyaz sprey boya ile boyadığım plastik şişeyi cam kavanozun üzerine, daha öne oyuk yaptığım straforun içine biraz da bastırarak yapıştırdım.

8. Kullanılmayan bir şişe açacağını yine beyaz prey boya ile boyadım ve eşantiyon olarak verilen, uzun süredir bir yerlerde duran ve kullanılmayan bir masa üstü saatin saatini çıkartarak açacağın üzerine yapıştırdım.

 


9. Kablo gece lambası kaidesinin altından geçerken yükselti yapacağından lamba düzgün dursun diye kablo kalınlığı kadar kaidenin altına yapıştırmak üzere kartondan 4 adet ayak yaptım.



10. Şişenin ağzına kapak yapıştırdım, üzerine de netten bulduğum bir markasının logosunu...Üzerine saat yapıştırdığım açacağı da strafor kaidenin içine sokarak yapıştırdım ve ortaya babalar için bu gece lambası çıktı :)))






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...